Byxmodeller dam

Bootcut
Bootcut är, precis som namnet antyder, den perfekta modellen att bära till stövlar. Vid knät är byxan lite smalare, för att sedan bli vidare över vaden, så du lätt kan ha den utanpå en stövel.

Slim fit
Stuprörsjeans, slim fit eller ”skinny jeans” är väldigt smala byxor, nästan som en andra hud. Det här är jeans som betonar figuren.

Regular/Straight fit/leg
Här är byxbenen helt raka och byxan är tight, men inte lika tight som stuprörsjeans. ”Cigarettbyxa” är ett annat namn för dessa byxor. 

Morotsbyxor
Morotsbyxan liknar till formen just en morot; upptill är passformen lösare och nedtill, mot vristen, smalnar byxan av. Man skulle också kunna säga att morotsbyxan är en lite mer skräddad chino. I perioder har morotsbyxor med hög midja varit väldigt populära. Snyggast till morotsbyxan är en instoppad blus.

Byxor med utställda ben
Byxor med utställda ben är, precis som en bootcut, något smalare vid knäna. Längst ner är de dock betydligt vidare än bootcut-modellerna, vilket gör att de nästan helt döljer skorna. Vid höften är byxan smal. 

Wide fit
Vida byxor är vida längs med hela benet. Över stussen är de dock smala. Särskilt snygga blir de med ett par högklackade skor till.

Boyfriend jeans
Den här avslappnade modellen med vida ben är mycket bekväm, då byxorna känns aningen stora. Ofta beskrivs de också som ”relaxed fit”. Ett hett tips är att vika upp byxorna något och bära pumps eller högklackat till. 

Low waist
Low waist är lågt skurna byxor, som sitter på höften och inte går över naveln. Många fabrikanter anger om det handlar om low waist, en normalt skuren byxa eller en högt skuren byxa (high waist). Dessa byxmodeller kan ha olika benform.

Chinos
Chinos är byxor av chinotyg, ett lätt bomullstyg. De är väldigt omtyckta, just för att de kan kombineras på så många olika sätt. Välj sneakers och t-shirt för en sportig look eller fina skor och skjorta eller blus för en mer elegant, dressad stil.

Can’t find what you are looking for?